Vad är P-punkten?

P-punkten är en plats i anus där prostatan kan kännas och stimuleras vilket kan vara otroligt skönt och leda till kraftiga orgasmer.

En del beskriver känslan när P-punkten stimuleras som en mer utdragen njutning än känslan vid stimulans av penisen, ungefär som skillnaden mellan G-punkts- och klitorisstimulans beskrivits. Stimulans av P-punkten kan ge en extra dimension till sexlivet. Kombinera stimuleringen av prostatan med smekningar och kanske oralsex.

 Prostatan är egentligen en körtel som har till uppgift att utsöndra ett sekret som, när det följer med sädesvätskan vid utlösning, fungerar som ett skydd för spermierna.

P-punkten jämförs ofta med en valnöt storleksmässigt.

Inledningsvis

Det är viktigt med förspel innan så spänningarna släpper och det blir en skön och rolig lek. Stimulera andra erogena zoner innan du rör dig mot området runt anus. Massera och smek perineum, området mellan anus och pung. Ta det lugnt och försiktigt, stressa inte. Massera runt anus och om det känns rätt kan du försiktigt låta ett finger glida in. Känn hur musklerna rör sig, om de slappnar av eller spänns, var försiktig och  lyhörd. Låt det ta tid och fortsätt smeka och stimulera de andra erogena zonerna under tiden, det är skönt och avslappnande.

Var

P-punkten  sitter cirka fem centimeter in i analen. Låt ett finger mjukt och försiktigt tränga in, för in fingret ungefär till andra fingerleden och böj fingret framåt mot naveln tills du känner en valnötsstor knöl.

Ibland kan P-punkten vara lite svår att hitta. Det kan underlätta att ligga på rygg med knäna upp mot bröstet och benen särade. Lägg gärna en liten kudde under rumpan för att lättare komma åt.

Hur

När du känner prostatan kan du prova att stimulera den, börja med försiktiga rörelser, smekande och masserande, peta inte. Vicka lockande på fingret, det ger mjuk stimulans. Prova olika tekniker för att se vad som känns skönast. Försök att lägga tryck på området, det kan kännas bra, massera det genom att föra fingret upp och ner eller i cirklar, vibrerande rörelser kan också kännas skönt och en prostatastimulator kan vara ett alternativ, den ger vibrationer och kan göra det lättare att komma åt P-punkten. Glöm inte bort de andra erogena zonerna, kombinationen av stimulans ger ofta bäst effekt.

Du kan även komma åt prostatan genom att massera mellangården, området mellan anus och pung. Kombinera gärna de två sätten och massera prostatan från två håll.

Ett sätt är att stimulera prostatan med ett eller två fingrar och massera mellangården med tummen. På så sätt får prostatan massage från två håll.

Den som vill dra ut på njutningen så länge som möjligt kan göra en liten paus när orgasmen börjar närma sig för att sedan fortsätta när det lugnat sig lite. Att trycka på perineum kan hålla tillbaka utlösningen. Fortsätt så tills du känner att det är dags att släppa fram orgasmen.

Experimentera, lek och tänk på att det kan behövas ett par försök innan det blir perfekt. 


Att tänka på

Ha ordentligt med glidmedel tillhands, det gör ont och är inte skönt alls utan smörjmedel. Det är också viktigt att ha korta naglar om du vill kunna använda fingrarna. Engånghandskar kan vara ett bra alternativ för den som inte vill riskera att smutsa ner fingrarna.

Var försiktig, lyhörd och gör inget som inte känns bra!